Választás 2014 hírek – Facebook

Egyre több politikus használja kampányeszközként az online felületeket. Azok között is a közösségi oldalak kedveltek a pártok szempontjából. A hir24.hu szerint a választás 2014 megjelenése a Facebookon azt jelzi, hogy a politikusok felismerték a közösségi háló erejét, gyors elérését.

Választás 2014

Egyes politikusok saját zsebből fizetnek Facebook kampányokat saját népszerűségük növelésére. És természetesen pártjukéra. A kampányolók között ott van Rogán Antal, de Mesterházy Attila és Bajnai Gordon stábja is költ az online hirdetésekre.

Milyen lesz a 2014-es választások kommunikációja?

Úgy tűnik, összehasonlítva a 2010-es választásokkal, a politikai “vevőszerző” eszközei megváltoztak és a politizálás színtere is inkább online irányba tolódott el. Visszatekintve az előző választás során felvonultatott kampány módszerekre, ma már sokkal szofisztikáltabb módszerekhez nyúlnak a pártok. Kíváncsi vagyok, az SMS kampányt idén bevetik-e, hiszen ha jól mérlegelünk, hiába jó Magyarország internet penetrációja, a bizonytalan szavazók jelentős tábora nem érintekazik annyira intenzíven a közösségi eszközökkel, mint a mobiljábal. Persze ezt jelentősen újrarajolta mára az okostelefonok megjelenése, amely összemosta a határokat a hordozható internetes elérés és a statikus desktop PC kultúra között.

Comments are closed.